Today.ua

Кличко пригрозив посиленням карантину в столиці: зупиниться транспорт, закриються дитячі садки

У Києві за останню добу було зафіксовано антирекорд по захворюваності СOVID-19. Кількість інфікованих досягла 307 осіб, 18 з яких - діти.

Мер столиці Віталій Кличко відреагував на ситуацію, що склалася, заявивши, що якщо жителі столиці не будуть суворо дотримуватися карантинних заходів, то Київ очікує введення жорсткого карантину. В такому випадку припинить роботу громадський транспорт, закриються дитячі садочки і зупиниться бізнес. Допустити цього він звичайно ж не хоче, тому закликає киян бути свідомими і не нехтувати правилами карантину.

"Це елементарні речі. І нехтувати ними не можна! Якщо ми не хочемо повернення до суворого карантину. Якщо ми не хочемо, щоб знову зупинився громадський транспорт. Закрилися дитячі сади, а бізнес - сидів по домівках", - зазначив Кличко.

Щоб уникнути карантину Кличко нагадує про необхідність носити маску, користуватися антисептиками, часто мити руки і дотримуватися соціальної дистанції. Крім того, не слід відвідувати місця, де велика концентрація скупчення людей. Станом на 23 серпня, найбільше хворих СOVID-19 в столиці зареєстровано у Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах. Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), з 24 серпня Київ буде віднесений до "жовтої" карантинної зоні, а Києво-Святошинський район Київської області - до "помаранчевої" зони.

Раніше мер Києва Віталій Кличко розповів про те, в якому режимі запрацюють школи з 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ