Today.ua

Глава “Укрзалізниці“ невдоволений своєю зарплатою у 625 000 гривень

Глава "Укрзалізниці" Володимир Жмак вважає, що його зарплата у 625 тисяч гривень відстає від ринкового рівня і значно поступається тій, що отримував його попередник. Очільник найкрупнішої компанії-перевізника держави поскаржився в ефірі телеканалу "Україні 24", що  таку саму платню він одержував 25 років тому.

Володимир Жмак своєї зарплати не приховує. Та й зрештою в цьому немає ніякого сенсу, адже він, як керівник державного підприємства, має щороку оприлюднювати свої доходи в електронній декларації.  Очільник "Укрзалізниці" вважає, що, попри шестирозрядну величину його платні, вона вельми скромна, як для топ-менеджера такого рівня.

"Моя заробітна плата становить 625 000 грн. І це будь-хто зможе побачити в декларації, тому приховувати її сенсу не має. Водночас хочу сказати, що така зарплата у мене була 25 років тому, коли я займався бізнесом у "Київстарі", потім у "ТНК-ВР" тощо. Вона, я б сказав, нижче від ринкового рівня для такого підприємства, як "Укрзалізниця", - поділився Володимир Жмак.

У попереднього очільника "Укрзалізниці", Євгена Кравцова, була значно вища зарплата, але багатьом вона муляла око, і тому було вирішено її зменшити. При цьому глава компанії каже, що не призначає виплат сам собі. Зарплату їм призначає Кабмін, як акціонер компанії.

У Кравцова справді була вища зарплата. Колишній керманич "Укрзалізниці" щомісяця отримував в середньому по 812 тисяч гривень.

Нагадаємо, Володимир Жмак також розповів, що "Укрзалізниця" не буде  знижувати ціни на квитки для пасажирів. При цьому він нагадав про два мільярди гривень, які компанії заборгували за пільгові перевезення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ