Today.ua

Деяким українцям призупиняють виплату пенсії: у Мінсоцполітики пояснили причину

Літні українці щомісяця одержують пенсію. Причому, як правило, її виплачують в одне й те саме число. Проте трапляються ситуації, коли виплата пенсії припиняється. І на це є причини.

Чому припиняють виплату пенсії та як її відновити, розповіли у Мінсоцполітики.

Виплату пенсії зазвичай припиняють у кількох випадках:

Щоб не допустити останнього випадку, потрібно хоча би раз на кілька місяців проводити якісь фінансові операції зі своєю карткою. Наприклад, сплатити рахунок за комуналку, поповнити мобільний або зробити покупку в інтернеті. У такому разі виплату пенсії не призупинять, і гроші щомісячно надходитимуть на вашу картку.

Якщо ж таке вже трапилося, тобто вам заморозили рахунок, доведеться звертатися до ПФУ з документами, щоби підтвердити особистість. Тільки після цього можна буде розраховувати, що на ваш пенсійний рахунок знову почнуть надходити гроші.

"Якщо пенсіонер з'являється і підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії продовжується", - розповіла заступник голови Мінсоцполітики Дар'я Марчак.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила новий закон, яким передбачено щомісячні доплати до пенсії для деяких категорій пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ